Psicologia de l’esport a l’elit del futbol Cadet en la Comunitat Valenciana

La lliga autonòmica de Cadets FFCV de la Comunitat Valenciana te un gran nivell d’exigència i per això es necessari tindre-ho tot controlat. Al Torrent C.F ho tenim clar; per això, al cos tècnic tenim tots els recursos humans necessaris per a buscar el màxim rendiment.

La funció del psicòleg de l’esport és molt important ja que es treballa amb el cos tècnic, planificant objectius i els discursos que ha de dir l’entrenador en cada moment per a gestionar emocionalment el grup. Preparem els discursos d’abans dels partits, el que es apropiat dir al descans i una vegada finalitzat el partit. Al entrenaments ho organitzem, ja que es important treballar-ho prèviament i no deixar res a l’atzar.

Una altra funció que realitza el psicòleg de l’esport és la del treball individual amb els jugadors: hi ha molts jugadors que es marquen metes massa elevades i es necessari regular les expectatives. També hi ha altres jugadors que tenen menys minuts i han de buscar les diferents estratègies per a no decaure, establim objectius per a buscar el màxim benestar i el màxim rendiment.

El treball grupal també es necessari: sessions per a treballar tots els aspectes psicològics, a través de dinàmiques i jocs per a buscar resoldre diferents conflictes que poden aparèixer i anticipar-los.

Per a reforçar els valors que vol treballar el club (esforç, respecte…) s’ha creat el ‘jugador valor’, el jugador que més ha treballat durant el partit i ha demostrat que es un jugador que ha complit amb el companys, rivals, àrbitres, etc. Al finalitzar del mes el club escriu un article sobre el jugador més destacat de mes i el reforça positivament.

El treball amb els familiars també es important, la gestió amb les famílies es necessària per a que influisquen positivament amb els nostres jugadors i els ajuden a créixer com a persones.

Finalment, per a afavorir totes les coses que treballem, és important crear el sentiment de pertinença al club, per a que els nostres jugadors es senten com una família, per això el club organitza diferents esdeveniments per a potenciar açò.

Alfred Pastor Torregrossa (@alfredpastor)
Grau en Psicologia UV i màster en psicologia de l’esport.
Psicòleg del Torrent C.F i Federació Valenciana de Bàdminton

Autor / 9984 publicaciones

Tu periódico de fútbol y deporte base de la Comunitat Valenciana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *