Toda la información del fútbol base valenciano

UDB Alfafar redujo jugadores en dos partidos para competir de igual a igual con sus rivales

COMPARTIR
, / 5459 0

Jornada de reflexión sobre el fútbol base la que se produjo el pasado fin de semana en el campo de futbol Municipal de Alfafar. Los equipos Alevín B y Prebenjamín A de la UDB Alfafar se enfrentaban al UE Vall dels Alcalans y al CD Sarset, respectivamente. Cual fue la sorpresa de la dirección deportiva del club local al ver que ambos clubes rivales se presentaban al partido de competición oficial con únicamente 7 jugadores para la disputa del encuentro.

Inmediatamente, cuando la noticia llego a la dirección deportiva de la UDB Alfafar, tomaron la decisión junto con sus entrenadores de quitar un jugador del campo para igualar el número de jugadores y conseguir así un partido más competido, incluso llegando a perjudicar a sus equipos que disponían de cinco jugadores en el banquillo.

Al final, victoria del Alevin B local por 3-2 ante el UE Vall dels Alcalans y empate del Prebenjamin 2-2 ante el Sarset, pero eso fue lo de menos: lo más importante fue demostrar a la gente que es mas relevante la deportividad y los valores sociales que se pueden transmitir desde el fútbol base que el ganar un simple partido de niños que solo quieren jugar y divertirse.

Estas fueron las palabras íntegras de Carles, el coordinador del UE Vall dels Alcalans, dirigidas a la dirección deportiva de la UDB Alfafar en agradecimiento al gesto del club rival:

Vull contar-vos una cosa que li va passar al meu aleví B el dissabte i per la que estic molt agraït.

Resulta que anàvem en 8 justos i en l’últim moment va fallar un xiquet, pel que vam acudir a jugar amb 7. Jugàvem contra l’aleví B del Balompié Alfafar, que justament es trobava últim classificat, amb 6 punts. El nostre equip estava 4t per la cua, amb 14 punts.

I quan vam dir la situació en la que estàvem, tant Héctor (un crack) com l’entrenador no van dubtar en decidir que jugarien en 7. Pel que es va jugar des del principi 7 contra 7, amb l’alegria (fins i tot per a mi) que guanyara l’Alfafar per 3-2. El futbol a vegades és just, amés de bonic per estos gestos.

I és que ja vam tindre que acudir amb 7 a un partit, fa unes jornades, contra el 2n classificat (que anava a golejar-nos igualment) i no van tindre cap mirament d’aquest tipus.

Que està clar que no tenen per què jugar amb 7, ni molt menys. Però per a mi és un gran detall d’esportivitat. I més encara, quan ve per part d’un equip que anava últim amb 6 punts, que tenia una “bona oportunitat” de traure uns puntets havent jugat 8 contra 7.

En definitiva, em vaig alegrar molt per la victòria de l’UDB Alfafar i per la forma en que lluitaren el partit els meus 7 guerrers.

Mil gràcies públicament a Héctor de part meua i de la UE Vall dels Alcalans, perquè detalls com eixos són molt gratificants, de veritat.

Texto: UDB Alfafar

Deja una Respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada.